Versterk de samenwerking en prestaties van je team.

Van Ademhalingsoefeningen Tot IJsbaden: De Beste Wim Hof Teamactiviteiten voor jou

Bart Pronk - Certified Level 3 Wim Hof Instructeur

Wim Hof Activiteit organiseren voor grote groepen.

Het organiseren van een teambuilding dag kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar een activiteit die geschikt is voor grote groepen.

Echter, als je op zoek bent naar een unieke en effectieve manier om de teamdynamiek te verbeteren, is een Wim Hof Teambuilding dag wellicht de juiste keuze.

Wim Hof is bekend als "The Iceman" en heeft wereldwijd erkenning gekregen voor zijn extreme uitdagingen met koude, ademhaling en mindset. Door de wetenschappelijke onderbouwing krijgt hij wereldwijd erkenning voor deze effective methode.

Tijdens een Wim Hof Teambuilding dag leren de deelnemers van Bart Pronk (een level 3 gecertificeerde instructeur) de ademhalingstechnieken en krijgen ze de kans om een ijsbad te nemen. Dit kan een krachtige ervaring zijn om het team samen te brengen en de teamdynamiek te verbeteren.

Image description
Logo Ing Bank
Image description
afbeelding logo imu
Image description
Image description
Image description

Je wilt op een toegankelijke manier kennis maken met de Wim Hof Methode en de voordelen ervaren terwijl je alle handvatten krijgt om het in jouw tempo eigen te maken. Dit zijn de 3 smaken die je kunt kiezen voor jouw team:

De 3 opties voor een Wim Hof Teambuilding activiteit

Ademhalings Sessie

Je wilt beter worden in ademhalen en minder stress ervaren, maar je weet niet precies hoe.

IJsbad Workshop

Je wilt leren om ademhaling toe te passen, zodat je dit voor andere stressvolle situaties op kantoor of thuis kunt gebruiken.

Combi Ademhaling + IJsbad

Combineer de deze krachtige tools samen met de grote Mindset Factor voor meer productiviteit en verbinding

Wat kun je doen met een grote groep?

Een grote groep mensen vermaken kan een uitdaging zijn, maar er zijn tal van activiteiten die geschikt zijn voor grote groepen en die ervoor kunnen zorgen dat het team sterker en hechter wordt.

De Wim Hof Teambuilding dag biedt verschillende activiteiten die geschikt zijn voor grote groepen en die gericht zijn op het versterken van de teamdynamiek.

Een van de belangrijkste onderdelen van de Wim Hof Teambuilding dag zijn:

1. de ademhalingsoefeningen + begeleide sessie met muziek

Deze oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de ademhalingstechnieken, het verminderen van stress en het verhogen van de energie. Door deze oefeningen toe te passen kunnen teamleden zich beter concentreren, voelen ze zich beter en zijn productiever. De begeleide sessie met muziek kan gebruikt worden als energizer voor een offside en is vaak het gene waar mensen nog lang over napraten. De sensaties en uitkomsten zijn heel speciaal en wetenschappelijk onderbouwt.

Een ander belangrijk onderdeel van de Wim Hof Teambuilding dag is

2. de ijsbad workshop.

Dit is een activiteit waarbij teamleden in een ijsbad stappen om hun lichaam en geest te trainen. Het ijsbad kan helpen bij het focussen op de juiste dingen en leren omgaan met alle ruis en stress die het werk met zich meebrengt. Het nemen van een ijsbad kan een uitdaging zijn, maar het kan ook leidt vrijwel altijd in een gevoel van overwinning, voldoening en een betere verbinding tussen teamleden. Er zal nog lang over nagepraat worden bij de koffie :)

3. De combinatie van ademhaling + ijsbad + mindset
of programma op maat

Door deze de activiteiten ademsessie + ijsbad + focus training te combineren kunnen teamleden nieuwe vaardigheden leren, uitdagingen aangaan en elkaar beter leren kennen.

Al deze activiteiten zijn gericht op het versterken van de teamdynamiek en het verbeteren van de communicatie en het vertrouwen tussen teamleden. Door de Wim Hof Teambuilding dag op maat aan te passen aan de wensen van het team, kunnen deze activiteiten ook worden aangepast aan de specifieke behoeften van het team. Zo kunnen ze optimaal profiteren van deze groepsactiviteit en teambuilding activiteiten.

In het kort biedt de Wim Hof Teambuilding dag verschillende activiteiten die geschikt zijn voor grote groepen en gericht zijn op het verbeteren van de teamdynamiek, nieuwe vaardigheden leren, uitdagingen aangaan en elkaar beter leren kennen. Dit alles draagt bij aan een hechter en sterker team.


* P.s. Binnen het programma zijn er diverse extra mogelijkheden om de samenwerking en teamdynamiek te versterken. Zo is er bijvoorbeeld de combinatie met een Special Forces leiderschapstraining, waarbij deelnemers leren hoe ze als team beter kunnen presteren onder stressvolle omstandigheden. Waaronder: Soft-wapen training, arrestatie oefeningen, trainen met hoogte. (als in het TV programma: Kamp van Koningsbruggen)


Ook kan er een live BBQ-activiteit georganiseerd worden waarbij er live gekookt wordt en mensen na afloop kunnen eten en borrelen, wat bijdraagt aan een gezellige en ontspannen sfeer.

null

De Wim Hof Methode helpt je een evenwicht bereiken tussen het

lichaam en de geest om innerlijke rust te bereiken.

Image description
Logo Ing Bank
Image description
afbeelding logo imu
Image description
Image description
Image description

Over Bart Pronk 

 • Startte als participant in 2011 met de Wim Hof Methode en werkte vanaf 2012 voor en samen met "the iceman"

 • Level 3 Instructeur sinds 2015
  Bart is sinds 2015 leraar op het hoogst haalbare Wim Hof Method Instructeurs niveau.

 • Beklom de Kilimanjaro 3x in korte broek
  Gidste samen met Wim Hof een groep mensen de Kilimanjaro op in record tijd (2014, 2015, 2016)

 • Trainde al ruim 8000* mensen wereldwijd

 • Tourde sinds 2012 als assistent van Wim Hof de hele wereld over (Australie, USA, Canada, Hawaii, Spanje, Polen, IJsland etc.) 

 • Trainer van de Trainers Wim Hof Academy

  Traint sinds 2018 de instructeurs van de Wim Hof Academy wereldwijd.


Maak vandaag nog een belspraak met Bart en dan bespreken we wat het beste aansluit bij jullie wensen als team of organisatie. Tot dan

Meest gestelde vragen

Kan de sessie worden gehouden op onze eigen locatie?

In de meeste gevallen is dit mogelijk. Afhankelijk van het aantal deelnemers en of er een geschikte plaats beschikbaar is voor het ijsbad(en). In overleg kunnen we dit het beste afstemmen. Wij bieden de mogelijkheden om een alternatieve locatie te voorzien.

Wat is de maximale groepsgrootte?

Wij geven onze sessie in de meeste gevallen voor teams vanaf 10 tot max 50 personen afhankelijk van de activiteit en indeling van het evenement. In een gesprek kunnen we bij grotere aantallen altijd een maatoplossing maken.

Op welke dagen van de week is het mogelijk?

Afhankelijk van onze planning kunnen we op alle doordeweekse dagen een sessie inplannen. Bij uitzondering kunnen we ook een weekend dag inplannen.

Wat als niet iedereen een ijsbad wil nemen?

Wij kunnen ons voorstellen dat een ijsbad niet voor iedereen een mogelijkheid is. Het ijsbad is altijd optioneel en wij kunnen ook t-shirts aandragen als mensen het niet prettig vinden om alleen in badkleding de activiteit uit te voeren. Wij kunnen als alternatief ook voet- of hand oefeningen doen met het ijs, zodat je toch kunt trainen met het verlagen van stressreactie door ademhaling in de koude.

Wat is de tijdsinvestering?

Een volledige Wim Hof Sessie duurt 2-3 uur afhankelijk van de wensen van de organisatie. Bij een los onderdeel kan de workshop ook bestaan uit 1-2 uur.
Image description
Logo Ing Bank
Image description
Image description
Image description
Image description
vrouw zit in een ijsbad tijdens een ijsbadworkshop

Wat onwijs gaaf om dit met het hele Brain Balance team te doen, super gave ervaring,   Zeker een aanrader, ook voor bedrijven die een keer buiten hun comfortzone willen komen met hun team.

Charlotte Labee - Brain Balance

Je verbetert je fysieke, mentale én emotionele gezondheid in korte tijd. Hierdoor voel je je weer sterk en gezond en kun jij dat wat je écht leuk vindt, vol energie doen.

Jouw reis naar meer balans start met...

1. De juiste mindset

Door de juiste mindset toe te passen kun je meer profiteren van de Wim Hof Methode. Naast het aanleren van ademhalingstechnieken leer je ook hoe je kunt opladen en focussen op wat belangrijk is. Dit zal je helpen om beter om te gaan met stress en negatieve emoties en om meer in het moment te zijn.

2. Focus en verbinding met jezelf

Tijdens de ademsessie en ijsbad nemen we je aan de hand om je volledig op jezelf te laten focussen en de aandacht op het moment te richten. We laten je kennismaken met verschillende ademhalingstechnieken die je hierbij kunnen helpen.

3. Meer verbinding met een ander

Gedurende de lessen nemen we je mee in de technieken waarmee je je volledig open kunt stellen en je bewust kunt worden van je emoties en gedachtes. Dit kan je helpen om beter te luisteren naar je lichaam en hierdoor ook makkelijker kunt verbinden met je team, collega's, maar ook met je familie en vrienden.

4. Meer verbinding met het team en organisatie

Het duurt even voordat je alles onder de knie hebt. Maar de effecten zijn direct zichtbaar en voelbaar.